Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Haziran 2012, 16:16   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul usulü patlıcan (Marmara)




  • 4 kişilik
  • Pişirme Süresi:15 dk
  • Hazırlama Süresi:20 dk



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul usulü patlıcan malzemeleri

  • 2 kemer patlıcanı
  • 1 su bardağı ayçiçekyağı
  • 3-4 dal taze soğan sapı
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 150 gr küçük mantar
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber


İstanbul usulü patlıcan: Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.

Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet olsun.

İstanbul usulü patlıcan artık hazır, afiyet olsun.







 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet