Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Haziran 2012, 16:29   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beli kırık Yemek Tarifi (Güneydoğu Anadolu)




  • 4 kişilik
  • Pişirme Süresi:35 dk
  • Hazırlama Süresi:30 dk




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Beli kırık malzemeleri
  • 500 gr patlıcan
  • 3 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
İç malzeme için
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • pulbiber
  • yenibahar
  • tuz


Beli kırık : Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi sırada Şanlıurfa yemeği...

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkayın ve süzün.

İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın. Domateslerden birini yıkayıp rendeleyin. Derin bir kapta kıyma, tuz ve baharatı karıştırın. Karışımdan parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın.

Güveç kabına sırasıyla birer dilim patlıcan ve köfte gelecek şekilde malzemeleri yan yana dizin. Üzerlerine dilimlenmiş üç domatesi yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Beli kırık artık hazır, afiyet olsun.






 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan