19 Haziran 2012, 21:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Afyon Usulü Taze Fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afyon usulü taze fasulye Malzemeler: - yarım kg taze fasulye
- 3-4 havuç
- 2 kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
Hazırlanması: - Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı)
- 2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun.
- Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |