Konu: IRC için
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2012, 08:33   #8
WingmaN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRC için

Türkiye'de ki bütün coder'lar toplansa, ortaya neler çıkar denmiş. Ben size, neler çıkacağını bir şekilde anlatayım.

Proje ekibi, toplanılmaya çalışılır ( 20 ve üzeri kişiye sorulur, benciliyet ve zaman/yaşam dan ötürü geriye kalan kişilerle oturulur ).

Proje düşünülür ( 1 ya da 2 kişi arasında ).

Proje hakkında fikir tartışması yaşanır ( 10 ilâ 12 kişi arasında ).

Proje hakkında bir bütünlüğe kavuşulur ve kodlanmaya başlanır ( 4 ilâ 5 kişi arasında ).

Proje gelişmeye başlar, kendini göstermeye ve ortaya bir hizmet çıkmaya başlar. ( 4 ilâ 5 kişi arasında )

Proje akışı yavaş yavaş duraksamaya başlar ve yazılan kodlar gereksiz görülmeye başlanır ( 2 ila 3 kişi kalmıştır ) .

Proje mükemmel bir kapasiteye ve geliştirilmesi üzerine çok yüksek seviyede kitlelere ulaşabilir olmasına rağmen, burda IRC sahipleri veya kullanıcılar açısından benciliyet ve üzerine hakimiyet kurma işlemleri gerçekleşir ve kod yazarlar arasında ki tutum düşmeye başlar. ( 1 ilâ 2 kişi kalmıştır ) .

Proje üzerine düşülesi bir sistem olsa bile, gördüğü destek ve elbetteki deneme sürümlerinde ki başarılar insanları çok fazla etkileyemeyecek derece görünecektir, bu da projeye olan desteğin minimum seviyeye indirecektir. ( 1 kişi kalmıştır )

Proje, kendi kendini geliştirecek değil ya? o kalan " 1 " kişi ise, kendi çabaları ve fikirleriyle geliştirmeye ve daha iyi nasıl faydalı olabilir düşüncesini oluşturmaya çalışır.

Evet, sonuç olarak IRC öldü, CODER'lar birşeyler yapsın bizi KURTARSIN gibi ortaya post atan arkadaşlar, piyasaya giren " Projeleri " görmediğiniz kanısındayım.

Syrix Jooi! Projesi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımız tarafından geliştirilmekte ve kodlanmakta (kimlerin yardım ettiği veya kimlerin fikir danışma/test uygulamasına girdiğini bilemiyorum) fakat, muhteşem bir proje olduğunun altını çizebilirim.

IRCBook ISN Projesi, tarafımdan geliştirilmeye devam edilmekte ve kodlanmakta. Bu proje ise kimsenin hayallerinde bile kuramayacağı birşeyi gerçekleştirdi, şuan bir çok yabancı sunucular arasında kullanılmakta olduğunu söylemeliyim (Amaç, Test olmak üzere) varılan sonuç, beklenenin ardında ve görülen aşamalarda ki istikrar'da bizim insanımızın, insanımızın projelerine destek çıkmadığını görmekteyiz.

Fakat şuan IRCbook ISN içerisinde barındırdığı toplam 76 (yabancı sunucu isimleri gizlenmektedir) yabancı sunucular üzerinde yaklaşık " 1 ay içerisinde " 1600 ve fazla kullanıcıya eriştiğini belirtmekten " üzüntü " duyarım ..

Proje'lerimiz kıymet bilmedikten sonra, uğraşmanın ne anlamı var desem yeridir herhalde. Bu yüzden, bu tarz post'lar açmayı bırakında, PROJE'lerimize destek çıkın/çıkalım birlik/beraber olalım!

Lâkin sonuç yine aynı olacak.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan