21 Haziran 2012, 16:18
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Osmanlı usulü keşkül
Osmanlı usulü keşkül Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Osmanlı usulü keşkül malzemeleri- 4 çorba kaşığı pirinç unu
- 50 gr çekilmiş antepfıstığı
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Süslemek için - 3 çorba kaşığı file badem
Osmanlı usulü keşkül: Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın. Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun. |
| |