25 Haziran 2012, 23:35
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mısırlı ayran aşı
Mısırlı ayran aşı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mısırlı ayran aşı malzemeleri - Yarım su bardağı tane mısır
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı kıyılmış taze nane
Mısırlı ayran aşı: Buğdayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mısır taneleri ve haşlanmış nohutu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tuz ekleyip ılınmaya bırakın.
Yoğurdu su ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırparak çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. İnce kıyılmış nane ilave edip servis yapın. Mısır
Nişasta açısından zengin beyaz, sarı ya da kızıl taneciklerin, uzun düz yapraklardan oluşan kılıf içinde, bir koçan üzerinde sıralanan lezzetli bir tahıldır mısır. 15. yüzyılda Amerika’da keşfedilen ve daha sonra tüm Avrupa’ya yayılan mısır, dönemin temel gıdası olmuş. Enerji veren lipidler, protidler ve karbonhidrat açısından zengin mısır, bazı esansiyel aminoasitler içermez. Mısır, haşlanmış, közlenmiş, kurulup patlatılarak yenilebildiği gibi ezilerek ve un haline getirilerek de tüketilmektedir. Konserve olarak da taneleri kullanılan mısır, salatalarda, et yemeklerinin yanında garnitür olarak, makarna ve pilavlara karıştırılarak da değerlendirilirken, küçük koçanlarından sirke ve tuzla birlikte turşusu da yapılmakta. Mısırlı ayran aşı artık hazır, afiyet olsun.
|
| |