Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Haziran 2012, 02:24   #14
Ezgi Doğrulanmış Üye
✩ 별이 지고 있나 봐 ✩
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: +b Extra ban parametreleri

Son zamanlarda editlenmiş sunucularda kullanılan yardımcı ban parametreleri var. Konuda eksik gördüm eklemek istedim.

j : Join den aklınızda kalabilir. (Join = Giriş yapmak, katılmak.)Belirlenen kullanıcının kanala giriş yapmasını yasaklar. Örneğin kişi kanalınızda iken j banını uygular iseniz, kullanıcı kanalda konuşur, nick değiştirir vs. Ancak sadece kanaldan çıkış yapınca , tekrar kanala giremez.

Kullanımı : /mode #Kanal +b ~j:Mask

Örnek; #IF kanalında bulunan Ezgi nickli kullanıcıya öyle bir ban uygulamak istiyorumki, kanalda konuşabilsin, nick değişebilsin ancak kanaldan çıkış yaptığında tekrar giremesin?
Cevap ; /mode #IF +b ~j:Ezgi!*@*

R : Registered (Kayıtlı) aklınızda kalsın. Kişi ancak nickini identify ettiğinde atılan bandan etkilenir.

Kullanımı : /mode #Kanal +b ~R:Mask

Örnek ; Ezgi nickli kullanıcıyı #IF kanalında banlamak istiyorum. Ancak bu bandan nickini identify ettiği anda etkilensin?
Cevap ; /mode #IF +b ~R:Ezgi!*@*

Bir kaç örneklendirme ile parametrelerin birlikte kullanımlarına göz atalım.

Örnek ; #IF kanalına #Egitim kanalında bulunan kullanıcılar giriş yapabilsin , ancak konuşamasınlar?

Cevap ; /mode #IF +b ~q:~c:#Egitim

Örnek ; #IF kanalına #Egitim kanalında bulunan @,& ve ~ prefixi sahip kullanıcılar giriş yapabilsin , ancak nick değiştiremesinler?

Cevap ; /mode #IF +b ~n:~c:@#Egitim

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan