Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Tereyağı 250 gr
Toz şeker 250 gr
Yumurta 6 adet
Un 350 gr
Kabartma tozu 21 gr
Vanilya esansı 10 gr
Süt 100 gr
Üzeri için:
Çikolata, bitter 400 gr
Krema 150 gr
Antep fıstığı üzerine serpiştirmek için
Yapılışı:
1. Tereyağı ve tozşeker rengi beyazlaşana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir. Un ve kabartma tozu karıştırılıp eklenir. En son süt ve vanilya da katılıp iyice karıştırılır.
2. Muffin kâğıtlarını yarısına kadar bu karışımla doldurun.
3. Önceden ısıtılmış 180 C’deki fırında 20 dakika pişirin.
4. Muffinler pişerken krema bir kapta ısıtılır ve parçalanmış çikolataların üzerine dökülür. Bir spatula yardımıyla karıştırılarak çikolatalar eritilir ve hafifçe soğumaya bırakılır.
5. Fırından çıkan muffinler soğuduktan sonra bir sıkma torbası yardımıyla çikolata karışımı üzerlerine sıkılır ve üzerine Antep fıstıkları serpiştirilerek servis edilir.