Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Haziran 2012, 22:29   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Ekmek (Konya) Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Etli Ekmek (Konya) Tarifi

Malzemeler:

  1. 5 su bardağı un,
  2. 2-3 su bardağı su,
  3. 1 tatlı kaşığı tuz.
İç Malzemesi İçin:
  1. 500 gram kıyma,
  2. 2 adet soğan
  3. Karabiber, Tuz
  4. 1 çorba kaşığı tereyağı.
Yapılışı:

  1. Konya yöresel yemeklerinden etli ekmek yapılışı için ilk önce, bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun.
  2. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldikten sonra hamuru yumruk büyüklüğünde 20 küçük parçaya bölün.
  3. Böldüğünüz her parçayı küçük daire şeklinde açın.
  4. Daha sonra ince doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun.
  5. Tuz ve karabiber ilave edin.
  6. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın.
  7. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  8. Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin.
  9. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
  10. Afiyet Olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet