01 Temmuz 2012, 13:20
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Güveçte taze fasulye
Güveçte taze fasulye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güveçte taze fasulye malzemeleri - 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıcak su
- 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte taze fasulye: Soğanı piyazlık doğrayın. Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın. Sarımsakları dörde bölün. Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip 1 dakika pişirin. Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Ayıklayıp yarıya böldüğünüz taze fasulyeleri ekledikten sonra birkaç dakika daha soteleyin. Doğranmış domatesleri ve 1 çay bardağı sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. 7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Daha sonra önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Güveçte taze fasulye artık hazır, afiyet olsun.
|
| |