Portakallı Soğuk Şurup
Malzemeler
4 kişilik
4 portakal
2,5 su bardağı (600 ml) su
1,5 su bardağı (350 g) tozşeker
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
2 yemek kaşığı (30 ml) portakal çiçeği suyu ya da gülsuyu
1/3 su bardağı (40 g) tuzsuz ve ayıklanmış antepfıstığı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Portakallı Soğuk Şurup Tarifi
1-Bir sebze soyucusuyla, beyaz kısımlarını üzerinde bırakacak şekilde portakalların kabuklarını soyun.
2-Kabukları, çok ince şeritler halinde kesin. Acı tadının gitmesi için, suyunu birkaç kere değiştirerek kaynatın. Kağıt havlu ile kurulayın.
3-Suyu, şekeri ve limon suyunu tencerede kay-natın. Şerit halindeki kabukları da ekleyip, şurup iyice yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişi-rin. Portakal çiçeği suyunu ya da gülsuyunu ila-ve edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
4-Üzerlerindeki beyaz kısımları çıkarıp, portakalları dilimleyin. Servis tabağına dizip, üzerlerine şuruptan dökün. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra antepfıstıklarını üzerine serpip servis yapın
__________________ Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz. |