Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
- 8 Adet Elma
- Yarım Çay bardağı Su
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
Muhallebi İçin - 4 Yemek kaşığı Buğday Nişastası
- 1 Parça Damla Sakızı
- 200 Gr Labne Peyniri
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya
İçi İçin - 1 Çay bardağı Ceviz Dövülmüş
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Çay kaşığı Tarçın
- 1 Çay bardağı Üzüm
Hazırlanışı
Sütün 2 bardağını, şekeri, labne’yi bir tencereye aktarın. Kalan yarım bardak sütün içinde erittiğiniz nişastayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ve havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyin ve karıştırın. Elmaların ortalarını çıkarıp tencereye dizin, üzerine şeker ve suyu ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Elmaların oyuk kısımlarına iç harcını pay edin. Üzerine ılıyan muhallebiden dökün. Tarçın ile süsleyin.