Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bugün Habur Sınır Kapısı girişinde seyyar satıcı operasyonu yapıldı. Operasyon sırasında askerin bir çocuğu dövmesi gözden kaçmadı.
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nden Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı girişinde, kuyrukta bekleyen sürücülerin ’hırsızlık’ şikayetleri üzerine bugün seyyar satıcı operasyonu yapıldı. Toplanan bir grup çocuk, askerler tarafından Habur’un giriş kapısının hemen yanında daha önce nöbet yeri olarak kullanılan boş kulübeye götürülerek bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyarıldı.
Bu sırada bir askerin çocuklara ikazda bulunurken, ellerini açtırıp copla vurması kameralara yansıdı.
ÇOCUKLARA 'COPLU UYARI
Silopi’ye 15 kilometre uzaklıkta bulanan ve Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı’nda yoğunluk yaşanırken, giriş çıkış yapmak isteyen araç sürücüleri, bazı günler kilometrelerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Bu nedenle şoförler hırsızlık olaylarının meydana geldiğini yetkililere iletmesi üzerine, bugün bölgede güvenlik güçleri seyyar satıcıları yönelik operasyon düzenledi.
Operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup araca bindirilerek, Habur Sınır Kapısı’nın girişinde bulunan ve daha önce nöbet yeri olarak kullanılan önü açık boş kulübeye götürüldü. Burada askerler, bölgeden ayrılmaları yönünde uyarılarda bulunduğu çocukları konuşarak ikna etmeye çalıştı. Bu sırada bir askerin eline aldığı copla bazı çocukların ellerine vurması, kameralar tarafından görüntülendi.
Daha sonra serbest bırakılan gruptan bazı çocuklar, askerlerin ikazda bulunurken copla ellerine ve ayaklarına vurduğunu söyledi.