Gaziantep (Katmer)
Gaziantep (Katmer) Malzemeler
Hamur için; 150 gr un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tuz
İçi için;2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
100 gr süt kaymağı
Hazırlanışı
Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilirBiraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır Tepsiye konarak fırına sürülür10-15 dk fırında kızarıncaya kadar pişirilir Katmer servise hazırdır |