Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Temmuz 2012, 12:52   #1
Çevrimiçi
Grace
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karaorman Pastası




Malzemeler

125gr margarin, 4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1.5 su bardağı un, 1 kahve fincanı süt
2'şer yemek kaşığı nişasta ve kakao
Krema için
350gr vişne, 1 su bardağı vişne suyu
2'şer yemek kaşığı nişasta, şeker ve vişne likörü
3 yaprak jelatin, 3-4 yemek kaşığı ılık su
2 paket toz kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt
1 paket vanilya

KARAORMAN PASTA TARİFİ
Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın Şeker, margarin, süt ve vanilyayı ekleyin. Un, nişasta, kakao, tarçın ve kabartma tozunu karışıma ilave edip çırpın. Hamuru yuvarlak bir kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişirin. Soğutup enine ikiye kesin. Nişastayı vişne suyuyla karıştırıp pişirin Çekirdeksiz vişneleri, şekeri ve vişne likörümı ekleyip soğutun. Jelatini 3-4 yemek kaşığı ılık suda eritin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp jelatini ekleyin. Vanilyayı ekleyip karıştırın Kekin alt diliminin üzerine vişneli karışımın yarısını ve kremanın yarısını kat kat yayın. İkinci keki üzerine kapatıp bir kat krema ve kalan vişneli karışımla kaplayın. Pastanın çevresini krenşanti ile kaplayıp kenarlarını süsleyin. Rendelenmiş çikolata serperek dekore edip buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Çikolata yerine kakao serperek süsleyebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Flōrēbō quōcumque ferar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan