Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2012, 14:51   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Nuriye




Sütlü Nuriye


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz


Şerbeti için
5 su bardağı şeker
25 bardak su
15 bardak süt


Açmak için
Nnişasta

İçi için
Dövülmüş fındık
Üstüne
250 gram margarin

Tatlının tarifi
Unu eleyip ortasını açın Unun ortasına yumurtayı kırın Sırasıyla sütü yağı sirkeyi ve tuzu koyup hamur sıvıyı emene kadar yoğurun Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğurulan hamuran üstüne ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin Hamuru üçe bölüp her parçayı da 14 yumağa ayırın Her 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin Hamurlara elinizle bastırın (3 tane 14 katlı hamurunuz olacak) 14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın
Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün 2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp dilimleyin En üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet