Sütlü Nuriye
Sütlü Nuriye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hamuru için 4 su bardağı un 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tutam tuz Şerbeti için 5 su bardağı şeker 25 bardak su 15 bardak süt Açmak için Nnişasta İçi için Dövülmüş fındık Üstüne 250 gram margarin Tatlının tarifi Unu eleyip ortasını açın Unun ortasına yumurtayı kırın Sırasıyla sütü yağı sirkeyi ve tuzu koyup hamur sıvıyı emene kadar yoğurun Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğurulan hamuran üstüne ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin Hamuru üçe bölüp her parçayı da 14 yumağa ayırın Her 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin Hamurlara elinizle bastırın (3 tane 14 katlı hamurunuz olacak) 14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün 2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp dilimleyin En üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın |