03 Ağustos 2012, 14:00
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bal Arısı Kek Tarifi Yapılışı
Bal Arısı Kek Tarifi Yapılışı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
♦ 3 su bardağı un
♦ 1 tatlı kaşığı karbonat
♦ 1 tatlı kaşığı tarçın
♦ Yarım tatlı kaşığı tuz
♦ 1 su bardağı zeytinyağı
♦ 2 tatlı kaşığı vanilya
♦ 1 su bardağı toz şeker
♦ 3 yumurta
♦ 3 muz, iyice olgunlaşmış, kararmaya yüz tutmuş, çatalla veya püre aleti ile ezilmiş
♦ 240 gr (2 dilim) ananas, küçük doğranmış
♦ 1 su bardağı ceviz
♦ süt Dip Not:
♦ Ceviz yerine 1 sb. incir + 1 sb. hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
♦ Bu ölçü 2 kek kalıbı veya derin kek kalıpları için geçerlidir. Hazırlanması
Fırını 175C'ye getirin. Kalıbınızı yağlayın. Unu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın.
Mikserle yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırın. Yumurtaları teker teker -arada iyice karıştırarak- ekleyin.
Bir kapta muz, ceviz ve ananası karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın ve kaba boşaltın. (eğer kıvamı çok katı gelirse azar azar süt ekleyin.)
Isınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırın telinde 15 dakika soğutun.
Afiyet Olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |