Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ciğer taplama malzemeleri
1 su bardağı esmer köftelik bulgur
150 gr kuzu ciğer
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Taze reyhan
Tuz
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Su
Ciğer taplama hazırlanışı
Ciğer taplama: Köftelik bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ciğeri robotta çekin. Bulgurun üzerine sıcak su gezdirin. Soğanı ince doğrayın. Soğana ince kıyılmış maydanoz, reyhan, tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip yoğurun. Ciğeri ekleyin. 10 dakika daha yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Suyu tencerede kaynatıp tuz ekleyin. Köfteleri bu suda 7-10 dakika haşlayın. Servis tabağına alın. Tereyağını ısıtıp köftelerin üzerine gezdirin. Dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Ciğer taplama artık hazır, afiyet olsun.