Ev Usulü İskender Kebabı
illaki restorana gitmeye gerek yok evdeki malzemelerlede yapabilirsiniz
yarim kilo et
1 tane pide
bir kase yogurt veya suzme yogurt
4-5 kasik tereyag
2 kasik salca
2 domates
6 biber
karabiber; tuz
eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz
pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz
yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz
servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz
sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz
sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz ,
bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz
cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar
afiyet olsun.. |