Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2012, 14:21   #1
Çevrimdışı
Lady
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi




Pilav yapmaya başlayanların karşılaştığı iki sorun vardır. Birisi pilavların çok kuru ya da sulu yapma diğeri ise dibini tutturma. Bu iki sorunda aslında acemilerin profesyonelliğe geçisi aşamasında karşılaşmaları gereken problemler. Bu hatalar sonucunda doğru şekilde pilav hazırlamayı öğreneceklerdir. Ancak biz bu aşamayı biraz kısaltmak adına yardımcı olmak istiyoruz. Pilavını dibini tutturmadan, kıvamında hazırlamak istiyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun.
Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçlerinizi iyi seçmelisiniz. Ufak pirinçler az su çeker ve daha hızlı pişer bu. Yapışma olasılığıda bu yüzden daha fazladır. İri taneli baldo pirinç seçerseniz suyu daha çok çeker ve ayrıca daha uzun sürede pişer. Benim tercihim iri taneli baldo pirinçlerdir. Pirincinizi seçtikten sonra iş suda dinlendirmeye geliyor. Önce pirinçlerinizi bir kaba alıp 3 kez yıkamalısınız. Suyu süzdükten sonra hafif soğuk suda en az 20 dakika bekletin. Suyun içerisine bir tutam şeker atarsanız pirinç içinde ki nişasta daha yüksek oranda suya geçecektir. Bu da kalorisini azaltıcaktır. Pirinçlerinizi 20 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzüp 2 kez daha yıkayın ve pirinçleri bir kenara alın.

Pilav yapacağınız kab geniş olmalıdır ki pilav heryere yayılsın üst üste binmesin. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağı koyun. Ben margarin tercih etmiyorum çünkü çok sağlıklı değil. Tereyağı eridikten sonra pilavlarınızı tencereye boşaltın. Tahta kaşık yardımı ile pilavı tencerenin her yerine yayın. Bir iki dakika üstünü kapatarak yüksek ateşte pirinçleri bekletin. Bu arada tarifimi 2 su bardağı pirinç üzerinden yapılıyor. Ben sürekli olarak 1 e 1,5 oranını kullanıyorum. 2 su bardağı pirince 3 bardak su ilavesi anlamına geliyor. Pirinçlerimiz 2 dakika yağda kavrulduktan sonra üzerine 3 bardak kaynar suyu ilave edebiliriz. Genelde kaynar su kullanılır ama ben tavuk suyu kullanıyorum. Eğer tamamen tavuk suyunun tadı size ağır gelecekse, 1 bardak tavuk suyu 2 bardak normal su kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre bir tatlı kaşığı tuz atabilirsiniz. Birde pilavlarınızın tane tane ve bembeyaz görünmesini istiyorsanız üzerine birkaç damla limon sıkın ya da üzerine döktüğünüz suyun içine bir tutam şekerle bir kaç damla limonu sıkıp suyu ekleyin. Tüm bu işlemlerden sonra ocağı altını orta dereceye alıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. 4 dakika boyunca ılık ateşte pilavınızı pişirin. Kapağı açtığınızda pilavın üst kısmının nokta nokta delindiğini göreceksiniz. Bir iki dakikada kısık ateşte pişirin. Bu süreden sonra pilavınız suyunu tamamen çekmiş olacaktır. Ocağın altını kapatıp, pilav tenceresinin ağzı kapalı olacak halde 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından pilavınız hazır. Hem bembeyaz hem tane tane görüntüsüyle yemeye hazırdır. Afiyet olsun....


Konu Sevda tarafından (06 Eylül 2012 Saat 02:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Edit.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet