Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2012, 18:07   #1
Çevrimdışı
diShy Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limonlu Dana Bifteği




Malzemeler

* 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. * 40 g. tereyağı

* 150 ml tavuk suyu tableti

* 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu

* 1 limonun suyu

* 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı

* Tuz ve karabiber

Süslemek İçin

Adaçayı yaprakları Limon dilimleri


Limonlu Dana Bifteği tarifi

Fırını 110 C’ye ısıtın.

Bir tavada tereyağını eritin.Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak.altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin.

Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun.Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin.Bir taşım kaynatın.Karışımı ağır ateşte 4-5 dak.kaynatın.Tuzunu biberini ilave edin.

Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın.

HAZIRLAMA

Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir.Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan