06 Eylül 2012, 18:07
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limonlu Dana Bifteği
Malzemeler
* 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. * 40 g. tereyağı
* 150 ml tavuk suyu tableti
* 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu
* 1 limonun suyu
* 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı
* Tuz ve karabiber Süslemek İçin
Adaçayı yaprakları Limon dilimleri Limonlu Dana Bifteği tarifi
Fırını 110 C’ye ısıtın.
Bir tavada tereyağını eritin.Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak.altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin.
Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun.Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin.Bir taşım kaynatın.Karışımı ağır ateşte 4-5 dak.kaynatın.Tuzunu biberini ilave edin.
Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın. HAZIRLAMA
Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir.Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin.
__________________ 𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα vє
αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum .. |
| |