Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Eylül 2012, 18:02   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sönmez Atasoy Kimdir? Biyografisi (1941- 2011)






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sönmez Atasoy Kimdir? Biyografisi
(1941- 2011)

Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümü mezunudur.

1968 yılında Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı.40 yıl oyuncu ve yönetmen olarak bu kurumda hizmet verdi.Sanat kurumu tarafından iki defa en iyi oyuncu(Sesem Kocanın Kurnaz Karısı 1973),(Kanlı Nigar) ve en iyi yönetmen(Ana Hanım Kız Hanım)seçildi. Yönettiği oyunlar: 1982Dünya Tiyatro Festivalinde Sofya'da(Ana Hanım Kız Hanım),1987 Balkan Tiyatro Festivalinde(Misafir) 1992Taşkent Festivali(Bir Ben Verdır Bende)sergilendi. 2008 yılında 'Turkish Art Sosiete Of NewYork' Türk tiyatrosunu kurdu. Kızı, Fadik Sevin Atasoy'un oynadığı 'Kanlı Nigar' oyununu City Hall'de yönetti.


Sönmez Atasoy 1975 yılında Cünet Gökçer'in asistanı olarak başladığı sahne öğretmenliğini Ankara ve İzmir Devlet Konservatuarlarında, İstanbul'da MSM okulu, Yedi Tepe Üniversitesi, Haliç Üniversitelerinde sürdürdü.


11.12.2011'de Isparta'daki dizi çekimleri sırasında kalp krizi geçirdi. Ünlü oyuncu 15 Aralık saat 00:15'de kalp durması sonucu hayatını kaybetmiştir.


Yönettiği Bazı Tiyatro Oyunları


Nasraettin Hoca Birgün : Sönmez Atasoy - Kent Oyuncuları - 2007


Kanlı Nigar : Sadık Şendil


Ölümsüzler : Melih Cevdet Anday - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 206


Deli İbrahim : Turan Oflazoğlu


Osmanlı Dram Kumpanyası : Osmanlı Dıram Kumpanyası - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2004


Ay Işığında Şamata : Haldun Taner - İzmir Devlet Tiyatrosu - 1993


Tamirci : Refik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1991


Bir Ben Vardır Benden İçeri : Tarık Buğra - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1990


Misafir : Bilgesu Erenus - Bursa Devlet Tiyatrosu - 1987


Kaktüs Çiçeği : Jean Pierre Gredy - Trabzon Devlet Tiyatrosu - 1987


Yaşasın Tiyatro : Sönmez Atasoy - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1985


Kırık Testi : Heinrich von Kleist - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1983


Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları


Nasrettin Hoca Bir Gün


Teneke


Osmanlı Dram Kumpanyası


Bahar Noktası


Kendi Kök Kubbemiz


Mikadonun Çöpleri


Fadik Kız


Yazdığı Bazı Tiyatro Oyunları


Nasrettin Hoca Birgün


Yedi Köyün Yargıcı


Kendi Gök Kubbemiz


Filmografi


Sakarya Fırat


Kurtlar Vadisi Pusu


Kurtlar Vadisi Terör


Ayrılık


Aynalar


Kurtlar Vadisi


Yanlış Saksının Çiçeği


3. İstasyon


Aile Kadını



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Halo Dayı Lakablı Sönmez Atasoy Hayatını Kaybetti 15 Aralık 2011; Halo Dayı hayatını kaybetti!

Ünlü oyuncu Sönmez Atasoy,tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, oyuncu Sönmez Atasoy’un gece saat 00.15′de kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Sezer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atasoy’un beyin fonksiyonlarının yanıt vermemesi nedeniyle bir süredir Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında bulunduğunu belirterek, ”Sönmez Atasoy, saat 00.15′de kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Tüm ekiplerimiz gereken müdahaleyi yaptılar” dedi.

”Sakarya Fırat” dizisinin çekimleri için Isparta’da bulunan Sönmez Atasoy, 8 Aralık’ta çekimlere ara verildiği sırada göğüs ağrısı şikayetiyle SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmış ve kalp krizi geçirdiği teşhisiyle tedavi altına alınmıştı.

Kızı Fadik Sevin Atasoy’dan da bir açıklama geldi…

“Sevgili babacığımın vedası

‘Kendi Gök Kubbemizde’ ;
‘…Seslendi pek vakitsiz… İçim yandı ansızın…’

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ve her an, her dakika yüreği bizimle çarpan tüm sevdiklerimize ve sevenlerimize teşekkürlerimi arz ederim.

Babacığım olduğun yer ışık, şiir ve renkle dolsun;
Ey sevgi anladım bu uzakta seda ile,
Ömrün yegâne lezzetidir hatıran bile.’

Fadik Sevin Atasoy

Ünlü oyuncu Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinde canlandırdığı ”Halo Dayı” karakteriyle herkesin sevgisini kazanmış ve son olarak da çekimleri Isparta’da sürdürülen Sakarya Fırat adlı dizide rol almıştı.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan