Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2012, 11:15   #1
Çevrimdışı
Flevour
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçişleri'nden Tayyar'a 'Köstebek' Yanıtı




İçişleri Bakanlığı, Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar'ın "Tsk'da köstebek var" ve "Bazı komutanlar terfi için terör örgütüyle anlaşıyor" sözleri üzerine bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada Tayyar'ın sözlerinin, "Zor şartlarda görev yapan personeli zan altında bıraktığı"na dikkat çekildi.

İddianın, maksadını aşan ve hayali bir yorum olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bazı karakol komutanlarının terfi uğruna bölücü terör örgütü ile anlaştığı şeklindeki açıklama, somut bilgi ve belgelere dayanmamakta ve karakollarda çok zor şartlar altında görev yapan personeli de zan altında bırakmaktadır. Sadece terfiyi esas alan bir yaklaşımla böylesine bir kurgulama yapılması ve mesnetsiz iddialarla güvenlik personelinin suçlanması, maksadı aşan hayali bir yorum olarak değerlendirilmektedir.

"İSPATI VARSA PAYLAŞSIN"

Bu tür açıklamaların, terörle mücadeleye olumlu hiçbir katkısının olmayacağı gibi mücadele içerisindeki güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunu da bozacağı aşikardır. Teröristle mücadelede canları pahasına büyük bir azim ve kararlılıkla görev yapan güvenlik personelinin hiçbir mülahaza ile milli sorumluluklarından ödün vermeleri asla söz konusu olamaz.

Bu nedenle, sayın milletvekilinin, varsa iddialarını ispatlar nitelikteki bilgi ve belgeleri işlem yapılmak üzere ilgili makamlarla paylaşmasının daha uygun olacağı düşünülmektedir''

'KÖSTEBEK' İDDİASI

Şamil Tayyar bir televizyon programına verdiği röportajda son dönemde artan terörist saldırılarla ilgili değerlendirmesinde bazı karakol komutanlarının terfi uğruna Pkk'yla anlaştığını iddia etmişti.

Tayyar, "25 yerde tedbir almışsınız, 10 zırhlı araç göndermişiniz. Biz bu şehitleri peki niye nasıl verdik diye bunu anlatması gerekiyor. Orgeneral Özel'in açıklamasında çok daha vahim bir yanıt var. Özel diyor ki; 'Biz zamanla ilgili bir değişiklik yaptık, taktik izledik, içeriden sızmaları önlemek için' diyor. Eğer siz bu tedbiri de alıyorsanız ve buna rağmen de bu oluyorsa söyleyecek çok söz bulamıyorum. Demek ki hala içeride bir köstebek var ve siz o köstebeği bulamıyorsunuz" diye konuşmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver