Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
•6 adet hindi göğsü
•2 adet havuç (200 gram)
•50 gram sarı California biberi
•50 gram kırmızı California biberi
•2 adet kereviz
•2 adet domates
•1 adet soğan
•Akdeniz yeşilliği
•Maydanoz
•Taze kekik
•25 adet zeytin
•Biberiye
•Mercan köşk
•Sarımsak
•Sızma zeytinyağı
•Tuz
HAZIRLANIŞI
•Havucu, kerevizi, maydanozu yıkayın. Hindi göğsünü havuç, kereviz, soğan, kekik, bir dal maydanoz, 1 diş sarımsak, bir tutam tuz ve su ile hafif ateşte 1 saat haşlayın. Pişirdiğiniz sebze suyunu soğumaya bırakın. Hindi etini içinden alıp boyuna parçalara ayırın.
•Mercanköşkü ince şekilde doğrayın. Hindi eti, birkaç diş sarımsak, ince şekilde doğranmış mercanköşk, maydanoz, biberiye ve kekiği bir kabın içine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip streç film ile kabın ağzını kapatın. Mercanköşk, maydanoz, biberiye, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırdığınız hindi etini 1 gece buzdolabının alt raflarında marine olması için dinlendirin.
•Marine olduktan sonra hindi etini kabın içinden alıp süzün. Akdeniz yeşilliği, yarım ay şeklinde dilimlenmiş domates, jülyen doğranmış sarı ve kırmızı California biberleri, jülyen doğranmış havuç ve çekirdekleri çıkartılmış zeytin ile birlikte servis yapın. (Hazırladığınız marine edilmiş hindi göğsü salatasını buzdolabında 4 gün saklayabilirsiniz.)