Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
•İri deniz tuzu
•5 cm parçalar halinde kesilmiş 1/2 kilo yeşil fasulye
•3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
•550 gram küp halinde kesilmiş sarı patates
•1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
•4 su bardağı su
•Genova fesleğenli pesto sosu
•Taze öğütülmüş karabiber
HAZIRLANIŞI
•Orta boy bir sos tenceresinde tuzlu suyu kaynatın. İçine fasulyeleri atıp 4-6 dakika arası pişirin. Süzüp kenara ayırın.
•Geniş bir sos tenceresine zeytinyağını koyup orta ateşte kızdırın. Patates ve soğanları ekleyip 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Su ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar ortalama 14 dakika kadar pişirin. İçine fasulyeleri atıp ateşten alın. Parçalar halinde püre haline getirin. Tekrar ateşin üstüne koyup karıştırarak ortalama 5 dakika daha pişirin.
•Servis yapmadan önce kaynatmadan sadece ısıtın. Tabaklara ayırdıktan sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirip servis yapın.