Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
•Tuz
•1 paket makarna
•6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
•2 yemek kaşığı arpacık soğanı
•Soyulup, temizlenip; ortadan ikiye uzunlamasına olarak dilimlenmiş yarım kilo karides
•1/2 bardak beyaz şarap
•1 adet limon
•1/3 fincan iyice doğranmış taze nane
HAZIRLANIŞI
•İçine tuz serpeceğiniz suyu kaynatın. Makarnaları pişirin. Bu esnada büyük bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını orta sıcaklıkta ısıtın; arpacık soğanlarını ekleyip karıştırarak, yumuşayana kadar yaklaşık 3 dakika kızartın.
•Karışıma karidesleri ekleyin ve 1 dakika daha birlikte çevirdikten sonra beyaz şarabı da ekleyin. Ocağın ısısını yükseltip karidesleri de pişirine kadar çevirin. Karışımı tavadan aldıktan sonra üzerine limon rendeleyin.
•Süzdüğünüz makarnaları 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tencerede çevirin. Tavada kalan karidesli suyu, karidesleri ve taze naneleri ekleyin ve karıştırın.