Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
•450 gram tavuk kıyması
•450 gram haşlanıp ayıklanmış ve ezilmiş kestane (püre)
•1 adet büyük boy kırmızı soğan
•Rendelenmiş parmesan peyniri
•Un
•Maydanoz
•Mercanköşk
•Beyaz sek şarap
•Sızma zeytinyağı
•Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
•Kıymayla kestane püresini bir tutam tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri, doğranmış birkaç dal maydanoz ve doğranmış birkaç dal mercanköşkle yoğurun.
•Karışımı ceviz büyüklüğünde şekillendirdikten sonra una bulayın.
•Yarım ay doğranmış soğan ve zeytinyağıyla köfteleri pembeleşinceye kadar yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. İçine 1 su bardağı beyaz sek şarap ilave edin.
•Şarap buharlaştığında bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika pişirin.