Çağan Tatlısı
Malzemeler:
4 su bardağı süt
200 gr> margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
İçi:
20 adet bebe bisküvisi, 2 adet doğranmış muz
Üzeri için: 1 paket çikolata sos, 2 su bardağı süt
Yapılışı:
Margarin eritilir, un katılır> Hafif kavrulur> Süt ve şeker ilave edilir> Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir> Vanilya katılır> İçine bebe bisküvileri ve doğranmış muzlar katılır> Islatılan kalıba( mümkünse dilimli kek kalıbı) muhallebi dökülür>
Muhallebi soğuyunca dolaba konur> Daha sonra kalıptan çıkarılan pastanın üzerine 2 su bardağı süt ile pişirilen ve karıştırılarak soğutulan çikolata sos dökülür
Alıntı