Malzemeler
• 3 adet büyük boy kabak
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
• 1 kase galeta unu
• Tuz
• Kızartmak için sıvı yağ
• Semizotlu Salata İçin:
• 1 büyük kase süzme yoğurt
• 5-6 dal semizot
Hazırlanışı:
Kabakları alacalı soyup Arnica Prokit
444 Mutfak Robotu’nda dilimleyin.
Dilimleri yağlı kağıt arasında
muhafaza ederek buzlukta birkaç saat
boyunca bekletin. Galeta ununu, tuzu ve baharatı
harmanlayın. Buzlukta iyice donmuş olan kabakları
önce çırpılmış yumurtaya sonra da
baharatlı galeta ununa bulayın. Kızgın
yağda kızartın. Süzme yoğurt ile çiçek çiçek
ayırdığınız semizotunu karıştırın.
İsteğe göre yoğurtlu semizotu ile
kabak cipsini bir arada servise sunun.yemek zevki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.