Çikolatalı Pandispanya
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 150 g (3/5 su bardağı) tozşeker
- 120 g (1 su bardağı) elenmiş un
- 30 g (4 çorba kaşığı) kakao
- 60 g (4 çorba kaşığı) margarin
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ya da telle hafif ve kremamsı bir kıvam alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın. Unu ve kakaoyu birlikte iki kez eledikten sonra, karışımı hafifçe telle karıştırarak azar azar ilave edip, yedirin.Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş yağı telle hafifçe karıştırarak yumurta, un, şeker karışımına yedirin. Bir yuvarlak pasta kalıbına yağlı kâğıt döşeyin. Karışımı kalıbın içine döküp, yüzeyini düzeltin. 200 °C’lik bir fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıbından çıkartıp, bir tel ızgara üzerine koyup, soğumaya bırakın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |