Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 4 Adet Yumurta
- 125 Gram Toz Şeker
- 125 Gram Un
- 2 Çorba kaşığı Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Paket Schmand
- 2 Paket Hazır Çiğ Krema
- 1 Paket Lor Peyniri
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya (Üstü İçin)
Yapılışı:
Schmand peynir ve sekeri karıştırın
Çiğ kremayı kar haline gelinceye kadar çırpın
Bu karışımları birleştirin kekin üstüne dokun. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın ve şekerle çırpın
Şeker iyice eriyince 2 kaşık su ilave edelim Sonra un ve kabartma tozunu ilave edip dinlenmeye bırakın
Sonra yumurta akını çok az tuzla karıştırıp kar haline gelinceye kadar çırpın ve yumurta akını hamurla karıştırın
Dikdörtgen tepsiye döküp 160 derece fırında 20 dk pişirin Fırından çıkan keki soğumaya bırakın
Soğuyan kekin üstüne yaptığınız karışımı dökün
Üstüne vişne karışımını döküp buzdolabında bekletin afiyet olsun