Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2012, 21:15   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Narlı cheesecake





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Paket Labne Peyniri (İçi İçin)
  • 1 Su Bardağı Krema (İçi İçin)
  • 1 Paket Krem Şanti (İçi İçin)
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt (İçi İçin)
  • 1 Su Bardağı Damla Çikolata (İçi İçin)
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt (İçi İçin)
  • 1 Paket Kepekli Bisküvi (Kek Tabanı İçin)
  • Yarım Paket Petibör Bisküvi (Kek Tabanı İçin)
  • 75 Gram Margarin (Eritilmiş) (Kek Tabanı İçin)
  • 2 Su Bardağı Nar Taneleri (Üzeri İçin)
  • 3 Çorba kaşığı Nişasta (Üzeri İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Üzeri İçin)
  • 3 Su Bardağı Nar Suyu (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Kepekli ve pötibör bisküvileri robotta ezin. Çukur bir kaba alın. Yağı ekleyip malzemeleri birbirine yedirene kadar yoğurun. Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru ilave edip elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında katılaşana kadar (30 dakika) bekletin.

Toz kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın. Labne peynir, krema, kremşanti ve süzme yoğurdu çukur bir kaba alıp düzgün bir karışım olana kadar mikserle çırpın. Damla çikolatayı ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Peynirli karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Nişasta, şeker ve nar suyunu küçük bir tencerede nişasta ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Pelte kıvamını alınca ocaktan alıp devamlı karıştırarak ılıtın. Buzdolabından çıkardığınız kekin üzerine dökün. Nar tanelerini ekleyip tekrar buzdolabına alın ve pelte iyice katılaşana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Narlı cheesecake artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet