Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2012, 21:25   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kelebek pasta1





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Un
  • 100 Gram Tereyağı
  • 2 Adet Yumurta
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 8 Çorba kaşığı Süt
  • 1 Paket Vanilyalı Puding (Üzeri İçin)
  • 1 Su Bardağı Süt (Üzeri İçin)
  • 400 Gram Çilek (Üzeri İçin)
  • 1 Adet Havuç (Üzeri İçin)
  • 1 Paket Tart Jölesi (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Yumurtalar, süt, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, un, tozşeker, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kekin önce üzerini hafif kesip çıkarın. Sonra ortadan ikiye kesin.

Puding ve sütü paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip 7-8 tanesini ayırın. Kalanları dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.

Kek dilimlerini kelebek motifi gibi, yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde hafif eğik olarak tabağa yerleştirin. Üzerine pudingi sürüp çilek dilimlerini ilave edin. Kelebeğin gövdesi için bütün çilekleri 2 kek diliminin arasına yerleştirin. Tart jölesini paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp fırçayla çileklerin üzerine sürün. Jöle katılaşınca servis yapın. Kelebek pasta artık hazır, afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan