31 Ekim 2012, 21:37
|
#1 |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kakaolu Cupcake
- Malzemeler
- Büyük su bardağı un
- 100 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 2/3 su bardağı yoğurt
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 paket karbonat
- 1 paket vanilya
- bir çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı kakao
- Cupcake'in hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyeğını ve şekeri kremamsı bir hale gelene kadar çırpın. (Tereyağını birazcık ezmeniz faydalı, benim mikserim tereyağına saplandığı için kırıldı.)
- Üzerine yumurtaları teker teker ilave edin.
- Vanilya ve yoğurdu da ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.
- Bu karışımın üzerine, başka bir kapta hazırlanmış olan " Un, Karbonat, Kabartma tozu, Kakao, Tuz" karışımını ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Karışımı çok bekletmeden silikon ya da teflon muffin kalıplarının 2/3ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
- daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirin.
- Kürdanla kekin pişip pişmediğini kontrol edin, eğer pişmediyse bir 5- 10 dakika daha fırında tutulmasında hiç bir sakınca yok.
- Kekler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Bu esnada üzerini süslemek için hazırlık yapabilirsiniz.
- Ben Dr. Oetker'in meyveli sosunu hazırladım ancak beğenmedim.
- bu tarife krem şanti ya da pasta kreması gibi bir tadın daha çok yakışacağını düşünüyorum.
|
| |