Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2012, 14:40   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evde Mozarella Peyniri




Malzemeler:
  • 1 Kilogram Süt
  • Yarım Limon
Yapılışı:
Sütü kaynatın ve soğumaya bırakın
Soğurken içine yarım limon suyu ilave edin(süt kesilmeye başlayacaktır)
Kesilen sütü ince tülbende dökün ve 1 gün süzülmesini bekleyin
Süzülen malzemeyi 75 derece suya koyun(suyun kaynamamalı)
Peynir kendini bırakıncaya kadar bekletin(yağını bırakmaya başlayıncaya kadar, dağılmamalı)
Peyniri tezgâha alın ve elinizle yoğurun
Hamur halindeki peyniri elinizin içinde sıkın ve küçük elma büyüklüğünde toplar haline getirin
Topları soğuk suyun içine koyun
Peynir sertleşince sudan alın ve dilediğiniz şekilde doğrayın
Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan