Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2012, 19:44   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayram Tatlısı tarifi




Malzemeler
2 Adet Yumurta

2 Çay Bardağı Süt

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Aldığı Kadar Un

Üzeri İçin Bir Adet Margarin

Hazırlanışı
  • Bütün malzemeler karıştırılır.
  • Yumuşak bir hamur yapılır.
  • Cevizden biraz büyük kündeler yapılır. Biraz dinlendirilir.
  • Daha sonra ikişerli yufkalar açılır. Ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur.
  • İki yufka üst üste konur.
  • Oklavaya sarılır.
  • Burma gibi büzülür.
  • Daha sonra bir gazetenin üzerine buruşuk şekilde açılır.
  • Kenarları düz olsun diye kesilir.
  • Ceviz serpilir.
  • Gazete yukarıya kaldırılarak hamurun burulması sağlanır.
  • Daha sonra belli aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir adet margarin (Tereyağı olursa daha lezzetli olur) eritilerek dökülür ve pişirilir.
  • Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan