Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2012, 20:31   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kepekli Fındık Ekmeği




MALZEMELER
3 tatlı kaşığı kuru maya

2 su bardağı un

3 su bardağı kepekli un

1 su bardağı dövülmüş fındık

1 su bardağı ceviz

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağ

2 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Kuru maya, un ve kepekli unu karıştırın. 1 bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrar yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin.

İki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Hamurun üstünü derinlemesine kesin. Kalan cevizi kestiğiniz yerlere yerleştirin. Sıvıyağı fırçayla hamurun üstüne sürüp kalıpta 20 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan