Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2012, 19:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Kadayıf




Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
Yarım kilo tel kadayıf
1 kilogram toz şeker
2,5 bardak su
200 kilogram tereyağı
1 çorba kaşığı dut pekmezi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı
Toz şeker ile suyu ocağa koyunuz. 5 dakika kaynatınız. Soğuması için bekletiniz.
Genişçe bir tepsiyi yağlayınız ve içine 1 çorba kaşığı pekmezi dökerek tepsinin her yanına yayınız. Cevizleri dövünüz.
Yağı eritiniz ve soğuduktan sonra kadayıflarla harmanlayınız.
Kadayıfların yarısını tepsiye döşeyiniz, üstüne ellerinizle güzelce bastırınız ve cevizleri eşitçe serpiniz. Ayırdığınız kadayıfları da üstüne tekrar yayınız ve yeniden bastırınız.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtınız ve kadayıfı fırına sürünüz. Üzerisi pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuyan şerbetini eşit olarak kepçe ile dökünüz.
Soğuyunca servis ediniz. Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet