MALZEMELER
6 YUMURTA
KREMA
100 GR ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SÜT
KRİSTAL VANİLYA (BİR TUTAM)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlanışı:
Bir tencereye süt, krema ve bir miktar kristal vanilya koyarak orta ateşte çırpın, ve karışım kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Yumurtaların sarısını da ayrı bir tencereye koyun ve üstüne şeker ekleyip çırpın, ve kaynattığımız karışımı bu tencereye yavaşça koyun ve bu arada çırpmayada devem edin ve kıvama gelmesini bekleyin, bu arada bir tepsiye su koyun (benmari usulü ) sonra tepsiye kaseleri yerleştirin ve hazırladığımız karışımı kaselere boşaltıp tepsiyi 150 derecede 30 dakika fırında pişirin, ve piştikten sonrada bir esmer şekeri püre haline getirip tatlıya dökün ve servise hazırlayın