Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2012, 19:49   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karpuz Reçeli




Malzemeler
6 kg karpuzun kabuğu
2kg toz şeker
1 fincan ıslamak için sönmüş kireç
1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su
1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
...
Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver