Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 21:45   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurma Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Tabak Hurma
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 1 Kase Ceviz İçi
Yapılışı:
6 kişi için bir yemek tabağı dolusu hurmanın çekirdekleri ayıklanarak temizlenir.

Ayıklanan hurmalar tereyağında kavrulmadan önce bol su ile yıkanarak süzülür. Büyük boy tavaya bir yemek kaşığı tereyağı konarak eritilir.

Ardından bir tabak dolusu ayıklanmış hurmalar kızaran tereyağına eklenerek kavrulur. Kavrulan hurmalara 1 bardak süt eklenir. Hurmalar kısık ocak ateşte ortalama 10 dk ezilerek pişirilir. İri kase ceviz robotta çekilir.

Hamur kıvamına gelen hurmaların içerisine rondodan geçirilmiş cevizlerin yarısı eklenerek kısık ocak ateşte harmanlanır. Ortalama 2 dakika kısık ocak ateşine alınması yeterli olacaktır.

Cevizli hurmalar servis tabağına alınarak üzeri ceviz ile süslenerek servis edilebilir. Tatlımız 6 kişilik olup ortalama 15 dakikada yapılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet