Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 4 Dilim Tost Ekmeği
- 500 Gram Çilek
- 250 Gram Toz Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 4 Adet Yumurta Akı
- 1 Çorba kaşığı Nişasta
Yapılışı:
Ekmek dilimlerinin her iki tarafını kızartın. Su, tozşeker ve çilekleri tencerede kaynatın. Çilekler püre kıvamına gelince çileklerin suyunu kepçe yardımıyla bir tavaya aktarın. Ekmekleri bu tavaya alıp her iki tarafınında çilek suyunu iyice çekmesi için bekletin.
Kalan çilek püresini nişasta ile muhallebi kıvamına getirerek pişirin. Ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerlerini yine ekmekle kapatıp donması için buzdolabına kaldırın. Ekmekleri üçgen şeklinde ortadan kesin.
Yumurta aklarını tozşeker ile birlikte mikserle kar haline gelinceye kadar çırpın. Çilekli tatlılarının üzerine döküp pürmüzle yakarak servis yapın.
Merengli ve çilekli ekmek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.