Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 22:01   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Baklavası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Paket Buğday Nişastası (Ayrıca)
  • 150 Gram Tereyağı (Ayrıca)
  • 4 Su Bardağı Un (Hamuru İçin)
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt (Hamuru İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Hamuru İçin)
  • 100 Gram Tereyağı (Hamuru İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 250 Gram Dövülmüş Ceviz (İçi İçin)
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın.
Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz).
16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
Üzerine (her yanına değecek biçimde) 150 gr kızgın tereyağı gezdirin.
200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp baklavayı soğutun.
Şerbet ılık ve baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin.
4-5 saat sonra servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet