Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 Paket Un
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kalburun üzerinde şekil verilir, kızgın yağda kızartılır.
Not:
1. Hamurun içerisine 250 gr. peynir de rendelenerek hazırlanabilir.
2. Yukarıdaki şekilde hazırlanıp kıvamlı şuruba konup tatlı olarak da servis yapılabilir.