Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 22:13   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızartma Güllaç





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Paket Hazır Güllaç
  • 2 Litre Süt
  • Yarım Kilogram Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 4 Adet Yumurta
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
Sütü bir tencereye boşaltın. İçine yarım kilo şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Güllaç yapraklarını teker teker şekerli sütte ıslatın. Islatılmış güllaç yapraklarını ikiye ya da dörde bölün. Geniş kısımlarına ceviz dökerek börek şeklinde sarın. Yayvan bir kapta dört yumurtayı çırpın. Güllaçları yumurtaya batırarak kızgın sıvıyağda kızartın. Üç bardak şeker ve üç bardak su ile tatlının şurubunu hazırlayın. İçine 1/2 limon suyu sıkın. Şerbeti soğuttuktan sonra sıcak kızarmış güllaçları içine atın. Şurubunu çekince servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet