Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 250 Gram Margarin
- 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 2 Çorba kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
- Yeteri kadar Ceviz İçi
- 5 Su Bardağı Un
- Çeyrek Limon Suyu
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir.Sıcakken ılık şuruba atılır.
Şurubun Hazırlanması:
3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız