Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 22:19   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dürüm Baklava





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Un
  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Çorba Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Su
  • Yarım Kilogram Nişasta
  • 400 Gram Tereyağı
  • 3 Su Bardağı Antep Fıstığı
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Unu derin bir kaba eleyin. Ortasini havuz gibi açip, yumurtalari kirin. Tuz ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yogurun. Üzerini nemli bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru 12 esit parçaya bölün. Üzerlerine nisasta serpip, elinizle hamurlari yassi hale getirin. Düz bir zemin üzerinde, oklava ile olabildigince ince açin. Açma sirasinda hamurlarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin. Açtiginiz 12 adet yufkanin üçünün aralarina eritilmis tereyagi sürüp, üst üste dizin. Son yufkanin üzerine dövülmüs antepfistigi serpin. Diger üç yufkanin aralarina eritilmis tereyagi sürüp, antepfistiginin üzerine dizin. 2 adet oklavayi yufkalarin iki kenarina koyun. Oklavalar karsilikli gelecek sekilde, yufkalari oklavalara sarin. Ortada bulusan oklavalarin arasindan yufkayi kesin ve oklavalari yufkadan dikkatlice büzdürmeden çikarin. Üçer parmak genisliginde kesin. Diger hamur parçalarina da ayni islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye, rulolarin açik kismi altta kalacak sekilde dizin. Kalan eritilmis tereyagini üzerine gezdirin. Fazla yagi tepsiyi egerek bosaltin. Üzerlerine yagli kagit koyun. Önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Serbet için tozseker ve suyu kaynatin. Surup kivamina geldiginde ocaktan alip sogutun. Firindan çikardiginiz tatlinin üzerine dökün. Serbeti çektikten sonra servis yapin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet