Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 22:35   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekmek Kadayıfı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Adet Ekmek Kadayıfı
  • 1 Kilogram Toz Şeker
  • 2 Litre Su
  • Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
Ekmek kadayıfının tek katını yapıyoruz.önce şeker, suyu ve yarım limonun suyunu ekleyip 20-25 dakika kaynatıyoruz.ekmek kadayıfını geniş ve yüksek kenarlı bir tepsiye alıyoruz üzerine sıcağa yakın ılık suyla ıslatıyoruz 20-25 dakika iyice kabarmasını bekliyoruz. Kabaran kadayıfın üzerini temiz bir mutfak peçetesiyle bastırarak tüm suyunu çekiyoruz peçeteyi sıkıp işlemi tekrarlıyoruz iyice suyunu alıyoruz sonra orta hararetteki ateşe oturtuyoruz.hertarafına şerbeti döküyoruz (ben kadayıfı dörde bölerek pişiriyorum)ve tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz üzerinde kabarcıklar oluşuncaya dek soğuduktan sonra dilimleyip kaymakla servis yapıyoruz. Afiyet olsun….

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet