Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 4 Adet Limon
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 6 Su Bardağı Su
- 4 Çorba kaşığı Patates Nişastası
- 1 Su Bardağı Su (Nişastayı Ezmek İçin)
Yapılışı:
l-Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır.
2- 6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
3- Kaselere boşaltılır.
Not:
1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir.
2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir.
3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir.