Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 Litre Süt
Yarım çay bardağı Portakal Suyu
10 Çorba kaşığı İrmik
2 Çorba kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
10 Çorba kaşığı Toz Şeker
80 Gram Bitter Çikolata (Üzeri İçin)
1 Çay Bardağı Krema (Üzeri İçin)
Yeteri kadar Portakal Kabuğu Rendesi (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine ılınmış çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın